Volledig scherm
Michael Olaitan (links) in duel namens Nigeria. © ANP

FC Twente huurt spits Olaitan van Olympiakos

Michael Olaitan komt dit seizoen uit voor FC Twente. De Nigeriaanse aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van Olympiakos Piraeus. De Enschedeërs hebben een optie tot koop op de spits bedongen.

,,Olaitan is een veelzijdige spits”, stelt technisch manager Ted van Leeuwen op de website van FC Twente. ,,Snel, sterk, technisch vaardig met beide benen en een koele afmaker. Er was erg veel belangstelling voor hem, maar we hebben hem en Olympiakos ervan kunnen overtuigen voor FC Twente te kiezen.”

De nieuwe spits van FC Twente kwam in het voorjaar van 2014 in het nieuws, nadat hij in de derby tussen Olympiakos en Panathinaikos onwel werd. Inmiddels is de spits weer fit verklaard. ,, Voor mij is deze overgang naar FC Twente een hele mooie nieuwe stap in mijn loopbaan”, zegt Olaitan. ,,Na gesprekken met mijn familie heb ik heel bewust voor deze club gekozen. Het Nederlandse voetbal past bij mij, maar ook de speelwijze van FC Twente."

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement