Volledig scherm
Yaw Yeboah: naar FC Twente © ANP

FC Twente huurt Yaw Yeboah van Manchester City

ENSCHEDE - FC Twente huurt Yaw Yeboah komend seizoen van Manchester City. De 19-jarige Ghanese speler, een aanvallende middenvelder, komt binnenkort naar Enschede voor een medische keuring.


Yeboah maakte in 2014 de overstap van de Right to Dream Academy in zijn geboorteland naar Manchester City. De Engelse grootmacht verhuurde hem vorig seizoen aan het Franse Lille OSC. Yeboah kwam daarnaast al diverse keren uit voor Ghana onder 20.
Yaw Yeboah zegt op de site van FC Twente: ,,Ik kijk er erg naar uit om voor FC Twente te spelen. Vorig seizoen heb ik ervaring opgedaan bij Lille in Ligue 1. De coach heeft me daar bij het eerste team gehaald en mij het vertrouwen gegeven. Dat is belangrijk voor me. Ik ben een speler die wil laten zien hoe goed die kan voetballen, maak graag individuele acties en ik wil altijd de bal hebben."
De nieuwe aanwinst kan zowel op de vleugel als op de ‘10’ spelen. ,,Bij FC Twente hoop ik veel minuten te maken en belangrijk te zijn. Thomas (Agyepong, red.) heeft me veel over FC Twente verteld en ik heb er veel zin in.”

Yaw Yeboah zal binnenkort naar Enschede komen voor de medische keuring. Daarna moet hij in eigen land de tewerkstellingsvergunning afwachten.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement