Volledig scherm
Vincent Schmidt in actie tegen PAOK. © Bert Kamp

FC Twente in slotfase onderuit tegen PAOK Saloniki

VRIEZENVEEN – FC Twente heeft zaterdagmiddag het oefenduel in Vriezenveen tegen PAOK Saloniki met 2-0 verloren. Beide doelpunten vielen in het laatste kwartier.

Vooral dankzij goed keeperswerk van Nick Marsman bleef de ploeg van René Hake lang overeind tegen de sterkere Grieken. Maar uiteindelijk werd, na het 1-0 verlies tegen FC Nordsjaelland, ook de tweede wedstrijd in de voorbereiding tegen een buitenlandse opponent verloren. Eerder werden de amateurs van EMOS (6-0) en Twenterand (5-0) wel verslagen.

Opstelling
FC Twente begon met het duo Joachim Andersen/Stefan Thesker centraal achterin. Vincent Schmidt speelde links-back, Jeroen van der Lely rechts achterin. Het trio Hakim Ziyech, Kamohelo Mokotjo en Jelle van der Heyden vormde het middenveld. Voorin was er een basisplaats voor Fredrik Jensen, naast spits Jari Oosterwijk en vleugelaanvaller Chinedu Ede.

Entourage
Aan de entourage in Vriezenveen lag het niet. De supporters van FC Twente zetten kort voor de aftrap de toon met een fraaie sfeeractie. Achter een van de doelen werd, met behulp van een hoogwerker, een megagroot spandoek gehesen. Toen de rode kruitdampen waren opgetrokken werd de boodschap van de fans zichtbaar: Onze club blijft FC Twente, Onze liefde verandert nooit.

Enige hoogtepunt
Het was eigenlijk het enige hoogtepunt voor rust. Want de wedstrijd tegen de tegenstander van Ajax in de Champions League was niet aantrekkelijk. PAOK was, zeker in de beginfase, beter dan FC Twente maar slaagde er niet om te scoren. De Grieken, ook aangemoedigd door een heuse schare fans, kwamen niet verder dan een kopbal op de lat.

Nieuw shirt
Ook de Tukkers, spelend in het nieuwe thuisshirt, creëerden weinig. Alleen Fredrik Jensen speelde zich (na aangeven van Ziyech) in scoringspositie. De Fin, door trainer René Hake als rechtsbuiten geposteerd, schoot over. Door de vele wissels werd het na rust chaotischer bij Twente, dat in de slotfase moest buigen.

Statistieken:

FC Twente - PAOK Saloniki 0-2 (0-0).

Scoreverloop: 77. Shakhov 0-1, 81. De Macedo 0-2

Opstelling FC Twente: Marsman, Van der Lely, Andersen (45. Bijen), Thesker (45. Katsikas), Schmidt (60. Stenzel, 82. R. Jensen), Ziyech (60. Hölscher), Mokotjo (85. Soumaoro), Van der Heyden (60. George), F. Jensen (60. Da Cruz), Oosterwijk, Ede (45. Borven).

Scheidsrechter: Makkelie.

Toeschouwers: 2.000.