Volledig scherm
Ted van Leeuwen met een van de twaalf niewelingen: Rafik Zehknini. © Twitter FC Twente

FC Twente is klaar op transfermarkt

ENSCHEDE - Met het aantrekken van Javier Espinosa is FC Twente klaar op de transfermarkt. Althans, vrijwel zeker. „Je kunt voor 98 procent stellen dat dit het is”, aldus technisch directeur Ted van Leeuwen. Met de komst van Espinosa kwam het aantal nieuwelingen op twaalf.

Helemaal iets uitsluiten op de laatste dag van de transferwindow kan niet, zegt Van Leeuwen.  „In mijn vorige periode kwam er om 23.30 uur nog een telefoontje van een eerstedivsieclub die doelman Timo Plattel wilde overnemen. Zoiets kan altijd gebeuren.”

Twente werd donderdag nog verrast door het Oostenrijkse Lüstenau, dat interesse toonde in Michaël Maria, maar Van Leeuwen gaat er vanuit dat hij in Enschede blijft. Als Ulrich Bapoh niet fit is, staat Maria vrijdagavond tegen Roda JC in de basis. Deze week kwam er ook wat belangstelling los voor Jeroen van der Lely,  maar dat heeft zich niet doorgezet. Van der Lely zit na de komst van Rafael Ramos op de bank.

Twente kende een roerige transferperiode, waarin het door allerlei problemen pas in de laatste  weken kon handelen. De club nam afscheid van 16 spelers.