Volledig scherm
Een blamage voor Sparta. © BSR Agency

FC Twente kan vrijdag de titel pakken na puntverlies Sparta

ROTTERDAM - FC Twente kan komende vrijdag kampioen worden, als het wint van Jong Ajax in Amsterdam. Sparta Rotterdam is zondagmiddag op eigen veld namelijk met 4-1 onderuit gegaan tegen TOP Oss. 

Dat betekent dat het verschil tussen Sparta en FC Twente tien punten blijft in het voordeel van de Enschedeërs, met nog vier duels te gaan. Vrijdag kunnen de Tukkers op bezoek bij Jong Ajax de titel pakken. Een zege volstaat dan.

Dat nieuws komt enigszins verrassend voor FC Twente. De nederlaag van Sparta komt namelijk onverwacht. In Enschede hield men stiekem al rekening met het thuisduel tegen Jong AZ (Tweede Paasdag) als kampioenswedstrijd. Vooralsnog wordt het duel vrijdag gespeeld op De Toekomst. Bij FC Twente ziet men liever dat het duel in de Johan Cruijff Arena wordt afgewerkt, omdat er op De Toekomst slechts 185 toeschouwers van FC Twente mee mogen reizen.

FC Twente-trainer haalt uit

Lees ook: Marino Pusic verrast met keiharde uithaal

poll

Trainer Marino Pusic haalt in interview uit naar zijn FC Twente

Trainer Marino Pusic haalt in interview uit naar zijn FC Twente

 • Niet heel erg chique, het gaat nu juist beter met de club (23%)
 • Begrijpelijk, FC Twente heeft er de laatste jaren een potje van gemaakt (41%)
 • Hint hij hiermee op zijn vertrek na het verwachte kampioenschap? (37%)
5599 stemmen
 1. Eljero Elia schrijft open brief aan kampioen FC Twente

  Eljero Elia schrijft open brief aan kampioen FC Twente

  Het kampioenschap heeft FC Twente uit alle hoeken van de voetbalwereld felicitaties opgeleverd. De opmerkelijkste huldeblijk kwam van een ‘oud-lid'. Eljero Elia, van 2007 tot 2009 twee seizoenen speler van de club uit Enschede, schreef een emotionele ‘brief’ op zijn instagram-account, waarin hij trots is speler van FC Twente te zijn geweest. ,,De steun van supporters kan spelers verder brengen, dat heb ik wel geleerd in Enschede.”
 1. Prominenten over kampioenschap: ‘FC Twente hoort in de eredivisie’
  PREMIUM

  Prominen­ten over kampioen­schap: ‘FC Twente hoort in de eredivisie’

  „Zo’n grote club, zo’n grote aanhang, natuurlijk hoort FC Twente thuis in de eredivisie”, zegt (inter)nationaal toparbiter Björn Kuipers. Als supermarkteigenaar viel het de Oldenzaler op hoe populair FC Twente ook in de eerste divisie was. „We hebben regelmatig acties rondom FC Twente. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het weggeven van kaarten voor thuisduels. Daar was in de eredivisie altijd al veel vraag naar, maar in de eerste divisie ging het net zo snel.” Of FC Twente bij meerdere jaren in de eerste divisie nog steeds zo gewild was geweest? „Dat durf ik niet te zeggen. Maar een snelle terugkeer is altijd het beste.” Kuipers zal FC Twente overigens ook komend seizoen niet fluiten. „Ik zou het prima kunnen, voor mij is het club A tegen club B. Maar hier in Oldenzaal hebben we heel veel FC Twentesupporters die dat misschien wat moeilijker kunnen scheiden. Eventuele discussie wil ik gewoon voorkomen.”
 2. Fotoreeks: Enschede in extase na titel FC Twente
  Fotoreeks

  Fotoreeks: Enschede in extase na titel FC Twente

  ENSCHEDE - FC Twente is voor de tweede keer gepromoveerd naar de eredivisie, na het gelijkspel tegen Jong AZ (0-0) en de nederlaag van concurrent Sparta tegen Jong PSV (2-0). De eerste keer gebeurde dat in 1984, ook nadat de club één jaar op een lager niveau had gespeeld. Destijds ging dat niet zoals nu gepaard met het kampioenschap; FC Twente eindigde als nummer twee in de competitie, achter MVV. Bekijk hier de mooiste foto's van de feestvreugde in Enschede.