Volledig scherm
Joël Drommel

FC Twente keeper Drommel: prachtig verhaal uit een jongensboek

ENSCHEDE - Zijn verhaal leest als een prachtig jongensboek. Vier jaar geleden was Joël Drommel (18) nog veldspeler bij Almere City, afgelopen zaterdag maakte hij zijn debuut voor FC Twente. Onder de lat.

Wonderlijk

„Iets meer dan een jaar geleden speelde ik nog met IJsselmeervogels A1 in de derde divisie. Twee jaar daarvoor zat ik bij Almere City in B2”, zegt Drommel in de krant van maandag. En alsof dat allemaal nog niet wonderlijk genoeg is: „Ik keep pas vier jaar”, vertelt Drommel.

Middenvelder

Toen Drommel de handschoenen aantrok, zat hij al bij de club uit de eerste divisie. „Maar ik was middenvelder, een type speler dat wel van uitdelen hield. Ik weet niet of ik als voetballer ooit het betaalde voetbal gehaald zou hebben, maar als keeper heb ik wel meer talent en ben ik nu verder dan ik als veldspeler was geweest.”

Eerste keeper worden

Afgelopen donderdag stond hij in Wageningen voor het eerst op het trainingsveld. Tot afgelopen maandag deed hij met de nationale ploeg onder 19 jaar mee aan het EK in Griekenland. Zaterdag maakte hij na rust zijn officieuze debuut voor de Tukkers in duel met Achilles'29. Zijn doelen voor dit seizoen heeft hij vastomlijnd: „Ik wil vaste keeper van Twente worden en Jong Oranje halen.”

Overigens heeft Drommel het talent niet van een vreemde, zijn vader was ook al keeper (zie onder).

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement