Volledig scherm
© Bert Kamp

FC Twente klimt financieel uit het dal: categorie 2 in zicht

FC Twente ligt op koers om tijdig uit categorie 1 te komen. Dat stelt de club vrijdagmiddag in een persbericht.

De club haalde voldoende punten in het achtste meetmoment, dat betrekking had op de ingediende begroting over het seizoen 2016/2017.

Twente moest die punten halen, anders had de licentie alsnog ingetrokken kunnen worden.

Clubs als FC Twente in categorie 1 moeten werken aan financieel herstel van de bond. Zij zijn daar zelf verantwoordelijk voor en bepalen zelf op welke wijze zij dit doen. Daartoe maken de clubs een plan van aanpak dat er op is gericht de club binnen maximaal negen meetmomenten (een termijn van drie jaar) structureel naar categorie 2 of 3 te brengen.

Belangrijke stap
Voor FC Twente begon de tijd te dringen. “Dit is een belangrijke en noodzakelijke stap”, zegt interim-directeur Onno Jacobs op de clubsite. “We liggen op koers, maar blijven ons onverminderd strak aan ons Plan van Aanpak houden. FC Twente staat nog steeds onder curatele en dat betekent dat wij ons niets kunnen permitteren. Alles moet erop gericht zijn om eind dit jaar definitief de stap naar categorie 2 te zetten.”

Om definitief de stap naar categorie 2 te zetten moet FC Twente op het volgende meetmoment opnieuw voldoende punten scoren. De KNVB deelt een club namelijk pas in categorie 2 in nadat twee keer achtereen voldoende punten zijn behaald.