Volledig scherm
Wout Brama in duel met Lex Immers. © BSR Agency

FC Twente komt niet verder dan gelijkspel bij ADO

DEN HAAG - FC Twente heeft zaterdagavond een punt gepakt op bezoek bij ADO Den Haag (0-0). De ploeg uit Enschede kreeg slechts een handvol kansen en mocht blij zijn dat het in de slotfase niet op een nederlaag werd getrakteerd.

ADO en Twente speelden in het Cars Jeans Stadion een uiterst zwakke eerste helft. Weinig tempo, verkeerde keuzes en nauwelijks spektakel leidden tot een teleurstellende eerste 45 minuten. De kansen waren dan ook op één hand te tellen. Beide teams namen twee keer het doel onder vuur, waarvan Brama met een afstandschot en Nakamura met een mislukte kopbal.

Enorme kans Aitor

Garcia had in Den Haag geen wijzigingen doorgevoerd. Net als tegen Ajax verschenen de ervaren Wout Brama en Paul Verhaegh aan de aftrap bij de Tukkers. In de rust was er duidelijk het een en ander gezegd in de kleedkamers. Het tempo lag na de pauze namelijk een paar tandjes hoger. De start van de tweede helft was veelbelovend. ADO was koppend meerdere keren gevaarlijk, terwijl Aitor een enorme kans liet liggen op de 0-1 na een goede steekpass van Brama.

Redding Drommel

Het sterke begin na de rust was echter slechts een opleving. In het vervolg stelden beide teams namelijk wederom teleur. ADO kreeg in de slotfase de grootste kans van de tweede helft. Invaller Michiel Kramer kreeg de bal mee in de loop van Lex Immers en stuitte daarna van dichtbij op Joël Drommel. Uit de herhaling bleek dat de spits buitenspel stond. Ook Aitor was dichtbij een goal, zijn schot raakte de paal, ook in buitenspelpositie.  In extremis had Kramer nog een enorme kans. Hij schoot in een druk strafschopgebied ploeggenoot Bakker in het gezicht. Door het gelijke spel blijft Twente voorlopig twaalfde in de eredivisie.

ADO – FC Twente 0-0.

FC Twente: Drommel, Verhaegh (67. Pleguezuelo), Busquets, Schenk, Verdonk; Selahi, Roemeratoe, Brama; Cantalapiedra, Vuckic (74. Berggreen), Nakamura (81. Menig).

Scheidsrechter: Mulder.

Geel: Malone, Kramer (ADO), Brama, Verdonk (FC Twente).

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.