Volledig scherm
Nacho Monsalve © BSR Agency

FC Twente laat Ricardinho en Nacho gaan

ENSCHEDE - FC Twente rekent voor het komende seizoen niet meer op de vleugelverdedigers Ricardinho en Nacho. „De vraagtekens achter hun naam worden steeds dikker”, zegt technisch directeur Ted van Leeuwen.

Twente gaf in eerste instantie aan wel verder te willen met het tweetal, maar een terugkeer lijkt financieel niet haalbaar. Zowel de Spanjaard Nacho als de Braziliaan Ricardinho stond het afgelopen seizoen in de basis. Met Paul Verhaegh trok FC Twente al een nieuwe rechtsback aan. Voor de linkerkant is de club nog op zoek.

De club heeft er wel goede hoop dat Rafik Zekhnini binnenkort bij de selectie aansluit. „Rafik wil graag”, aldus Van Leeuwen. Het wachten is op het groene licht van zijn werkgever Fiorentina. Als de Italiaanse club er mee instemt, wordt de Noorse linkerspits opnieuw voor een jaar gehuurd.

Versterking

FC Twente zoekt voor elke linie nog versterkingen, maar van Leeuwen verwacht niet op korte termijn nieuwe namen te kunnen presteren. „We hebben wat transfers ingeleid. Daar is het wachten op”, zegt hij. „Je moet niet vergeten dat we nu nog als het ware in de vorige transferwindow zitten, want de huidige contracten lopen allemaal nog tot 1 juli. Daarom hebben we van Arsenal ook speciale toestemming moeten vragen om Julio Pleguezuelo nu al mee te laten trainen bij ons.”

AZ heeft het bod op Tijs Velthuis verhoogd. De Alkmaarders willen de centrale verdediger uit Oldenzaal graag per direct overnemen. Velthuis heeft nog een 2-jarig contract bij FC Twente. FC Twente wees het eerste aanbod van AZ af. De jeugdinternational, die het afgelopen seizoen in de onder 19 speelde, traint op dit moment met de eerste selectie mee.

Tweede-elftal speler Lukas Browning probeert onderdak te vinden in zijn vaderland Zweden. Browning heeft nog een contract voor 1 jaar, maar komt niet in de plannen van FC Twente voor. De club nam eerder al afscheid van Rashaan Fernandes, Jonathan Frimann, Tim van de Schepop en Joël Felix.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.