Volledig scherm
PREMIUM
Donkere wolken pakken zich in Almelo. De uitwedstrijd tegen Heracles was voor Fons Groenendijk zijn laatste als trainer van ADO. © ANP Sport

FC Twente leert leven met een schokeffect bij tegenstanders

ENSCHEDE - En weer krijgt FC Twente te maken met een tegenstander waar de trainer na een nederlaag bij Heracles is vertrokken. Het gebeurde eerst bij VVV en nu bij ADO Den Haag. ,,In zo’n eerste week gebeurt er altijd iets in een groep.”

Is Almelo het nieuwe Waterloo? Je zou het bijna gaan denken. Voor trainers in de gevarenzone ligt het drijfzand op Erve Asito aan de oppervlakte, zo lijkt het wel. Ga maar na: Robert Maaskant werd ontslagen bij VVV na een dikke nederlaag bij Heracles en de volgende die langskwam, Fons Groenendijk, stapte maandag op na het kansloze verlies bij ADO Den Haag. „Soms moet je ook een beetje geluk hebben in welke periode je een tegenstander treft”, merkte Gonzalo Garcia onlangs terloops op.  Hij ontmoette met FC Twente als eerste het VVV zonder Maaskant en zaterdag krijgt hij in Den Haag te maken met de nieuwe leiding bij ADO. ,,Vaak zie je dat de ploeg, waarvan de trainer in de problemen zit, een wat uitgebluste indruk maakt”, zegt Peet Bijen.  

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.