Volledig scherm
Oud-FC Twente-speelster Jill Roord feliciteert Lynn Wilms met de zege en haar debuut in het Nederlands elftal. © BSR Agency

FC Twente levert weer international: Lynn Wilms debuteert

ENSCHEDE - Het opleidingsinstituut FC Twente leverde dinsdagavond weer een international af.  De 18-jarige Lynn Wilms  maakte in Heerenveen haar debuut voor Oranje in de met 3-0 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije.

Wilms kwam tien minuten voor tijd in het veld en maakte het duel vol als rechtsback. De tiener uit het Limburgse Tegelen is bezig aan haar tweede seizoen bij FC Twente. Vorig jaar werd ze met de club kampioen van Nederland.  De Oldenzaalse Jill Roord had een basisplaats bij Oranje, dat na twee duels in de poule op zes punten staat. 

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.