Volledig scherm
© ANP

FC Twente-manager Van Leeuwen gepresenteerd bij nieuwe club

ENSCHEDE/ESBJERG - Ted van Leeuwen (64), technisch manager van FC Twente, vertrekt per direct naar Esbjerg fB. Dat meldt de Deense club op haar website.

De overstap naar Esbjerg hing al een tijdje in de lucht. De voormalig sportjournalist is dinsdagmorgen daadwerkelijk gepresenteerd.

Sportief directeur
Van Leeuwen gaat bij de Deense club aan de slag als sportief directeur.

Hekkensluiter
De 64-jarige heeft sinds 1999 diverse leidende posities in de voetballerij bekleed. Hij komt in Denemarken terecht bij een club in verval. Esbjerg staat na twaalf duels met zeven punten op de laatste plaats in de Deense Superliga.

'Geen wonderdokter'
,,Iedereen weet dat Esbjerg in een moeilijke situatie zit. Meestal doe ik klussen van een tot twee jaar, maar we hebben niet zoveel tijd hier. Ik ben geen wonderdokter en wil eerst de club leren kennen. Mijn eerste indruk is dat dit een grote organisatie is, die wat problemen heeft op het sportieve vlak. Ik zal op de korte termijn de focus leggen op het eerste team en zal rond de winter kijken wat we moeten doen met het oog op de lange termijn", zegt Van Leeuwen op de clubsite.

Esbjerg is trots op de komst van Van Leeuwen. Directeur Hans-Peter Rasmussen noemt hem een man met een internationaal netwerk.