Volledig scherm
De spelers van FC Twente en Fleringen poseerden voorafgaand aan het duel samen voor de Kroezeboom, op vijf minuten lopen van het sportpark. De Kroezeboom is de oudste boom van Twente. © Bas Everhard/FC Twente Media

FC Twente met klein verschil langs Fleringen

FLERINGEN - FC Twente heeft zaterdagmiddag ook het tweede oefenduel van het seizoen gewonnen. De Tukkers wonnen met 5-1 van vijfdeklasser Fleringen. Jari Oosterwijk scoorde twee keer, maar miste ook een strafschop.

FC Twente had in Fleringen een kwartier nodig om het kwaliteitsverschil in een score uit te drukken. Ryan Trotman zette de Enschedeërs op voorsprong. De buitenspeler was afgelopen week tegen GFC ook al meerdere malen trefzeker. Uit een corner kopte Richard Jensen even later de tweede treffer binnen. Ulrich Bapoh, die onlangs overkwam van VFL Bochum, maakte vlak voor rust de derde treffer namens FC Twente.

Na de theepauze kreeg FC Twente de mogelijkheid om de vierde van de middag te maken, maar invaller Jari Oosterwijk miste vanaf elf meter. Hij maakte zijn misser in de slotfase goed door twee treffers aan te tekenen. Jasper Slaghekke redde de Fleringse eer.

Fleringen - FC Twente  1-5 (0-3).
14. Trotman 0-1, 18. R. Jensen 0-2, 44. Bapoh 0-3, 79. Oosterwijk 0-4, 81. Slaghekke 1-4, 85. Oosterwijk 1-5.

FC Twente: Drommel, Van der Lely, Bijen, R.Jensen, Maria, Smith, Van der Heyden, Hölscher, George, Bapoh, Trotman.

2e helft FC Twente: Hengelman, Brouwning-Lagerveldt, van Benthem, Felix, El Idrissi, Wieffer, Van de Schepop, David, Oosterwijk, Zerrouki, Frimann.