Volledig scherm
Aitor en Oosterwijk vieren de 4-0 van FC Twente. © BSR Agency
5
EINDE
0
  • Javier Espinosa 8'
  • Ricardinho 14'
  • Peet Bijen 33'
  • Aitor Cantalapiedra 35'
  • Jari Oosterwijk 75'

FC Twente na ruime zege stap dichterbij de titel

ENSCHEDE - FC Twente heeft vrijdag op weg naar de titel in de eerste divisie met het grootste gemak gewonnen van Volendam. In de eigen Grolsch Veste werd het 5-0.

Al na veertien minuten stond het 2-0 voor de thuisploeg. Een voorzet van spits Tom Boere kwam in de achtste minuut voor de voeten van Javier Espinosa terecht, die deed wat hij moest doen tegen de nummer 14 van de eerste divisie: 1-0.

Boere werd in de aanval van Twente herenigd met Jari Oosterwijk, maar moest er al voor rust af met een blessure. Fred Friday kreeg van een deel van het thuispubliek een fluitconcert bij zijn opkomst. De winteraankoop heeft nog te weinig laten zien sinds zijn komst naar Enschede. Ook Mohamed Hamdaoui was er niet bij, hij kwam net als Friday in de winter, maar zat tegen Volendam op de tribune.

Acht uitfans

Het was Ricardinho die na een mooie aanval de 2-0 in de verre hoek schoot. Het publiek zong: 10-10-10. Er was geen uitsupporter die er tegenin ging, het vak voor de Volendamse fans bleef de hele wedstrijd leeg. De club nam acht fans mee naar Enschede, die kregen van Twente een plek op de hoofdtribune. Onder hen ook Arnold Mühren, oud-speler van de Tukkers en Europees kampioen van 1988.

Voor rust werd het ook nog 3-0 nadat verdediger Peet Bijen uit de draai raak schoot. Nog amper uitgevierd, stond het alweer 4-0. Oosterwijk vond tien minuten voor de rust Aitor, net zo makkelijk scoorde ook hij tegen het jonge, gehavende en zwakke Volendam. De tweede helft bracht aanvankelijk nog weinig spektakel. Pas een kwartier voor tijd kwam er weer wat leven in de brouwerij na de goal van Oosterwijk: 5-0.

De zege op Volendam was de twaalfde in dertien wedstrijden. De ploeg van Marino Pusic speelde alleen uit bij Roda JC gelijk.

Volledig scherm
Feestje na de eerste goal van de avond, van Javier Espinosa. © BSR Agency