Volledig scherm
Ede moet weg, de toekomst van Ünal bij Twente is nog onzeker.

FC Twente neemt afscheid van Ede en Stevens

ENSCHEDE - FC Twente gaat volgend seizoen niet verder met Chinedu Ede en Sonny Stevens. De aflopende contracten van de aanvaller en doelman worden niet verlengd.

Elke club moet voor 1 april spelers met een aflopend contract duidelijkheid verschaffen. Naast Ede en Stevens neemt Twente ook afscheid van Alessio Da Cruz. De aanvaller speelt dit seizoen op huurbasis voor FC Dordrecht.

Marsman

Over de status van doelman Nick Marsman en de huurlingen Dylan Seys en Enis Bunjaki is nog niets bekend. ''Dat bekijken we nog'', zegt technisch-directeur Jan van Halst. Dat geldt ook voor de drie huurlingen van Manchester City: Enes Unal, Bersant Celina en Yaw Yeboah. ''We spreken City nog over volgend seizoen'', aldus Van Halst.

Eghan

Zeker is wel dat Shadrach Eghan niet terugkeert in Enschede. De Ghanees speelt op dit moment op huurbasis voor het Noorse Vendsyssel FF. Zijn contract bij Twente loopt af.

Bij het tweede elftal zwaaien Timo Plattel (doelman) Sven Mbikulu en Said Mousslih af. Eerder deze week werd al bekend dat de club ook afscheid neemt van de topscorer van de reserves Ruben de Jager. Over de toekomst van doelman Nick Hengelman en Vincent Schmidt moet nog een beslissing worden genomen.