Voor elke wedstrijd in De Grolsch Veste moet FC Twente een vergunning aanvragen.
Volledig scherm
Voor elke wedstrijd in De Grolsch Veste moet FC Twente een vergunning aanvragen. © ANP

FC Twente niet verrast door uitspraak Mark Rutte

ENSCHEDE - Bij FC Twente wisten ze het vanaf de eerste dag dat het kabinet de noodmaatregelen afkondigde zeker: bij het verbod tot 1 juni op evenementen behoorde ook het voetbal in het eigen stadion. De KNVB weersprak dat. Dinsdagavond gaf premier Mark Rutte uitkomst: tot 1 juni mag er niet worden gevoetbald.

Bij de eerste maatregelen van 2.5 week geleden werd bekend dat er tot 1 juni een verbod is op samenscholing en vergunningsplichtige evenementen. De KNVB bleef echter vasthouden aan het verbod op openstelling van onder andere sportaccommodaties tot 6 april. Volgens de KNVB hoorde het profvoetbal namelijk níet tot de vergunningsplichtige evenementen. 

Dinsdagavond haalde Rutte een streep door die bewering en gaf hij aan wat ze bij FC Twente al vanaf het begin opperden: dat het betaalde voetbal wel degelijk onder evenementen valt. 

Dat staat ook letterlijk in de regels van de gemeente Enschede onder het kopje De Voetbalvergunningsplicht. ‘Die geldt voor betaald voetbalwedstrijden van FC Twente als thuisspelende ploeg. Deze omvat daarmee in ieder geval thuiswedstrijden van het eerste elftal of van Jong FC Twente in het kader van de eredivisie, Jupiler League, KNVB-beker, internationale wedstrijden en oefenwedstrijden’, zo staat er te lezen.