Volledig scherm
FC Twente-trainer Marino Pusic. © Lars Smook

FC Twente nog zonder Ramos en Bapoh tegen Jong Ajax

ENSCHEDE - Na de moeizame 2-1 zege op Jong AZ stuit FC Twente vrijdagavond op Jong Ajax. Bij Twente ontbreken nog altijd Ulrich Bapoh, Rafael Ramos, Alexander Laukart, Haris Vuckic en Oussama Assaidi.

Jong Ajax was vorig seizoen nog kampioen, maar de ploeg is tot dusverre niet meer dan een middenmoter. „Het is alles of niks bij ze, ze winnen of verliezen”, weet Twente-trainer Marino Pusic. De Amsterdamse talenten speelden nog maar een keer gelijk en wonnen buitenshuis alleen bij Jong AZ. „Die grilligheid past bij een opleidingsteam.” 

Nog een opvallende statistiek: van alle ploegen in de eerste divisie hebben ze het meeste balbezit. „Ik ben zelf ook trainer van jeugdteams geweest. En ik weet dat zulke cijfers bij dat soort teams horen”, aldus Pusic. „Ze hebben minder druk en kunnen bijvoorbeeld in de opbouw meer risico’s nemen en het middenvelder lekker tikken.”

De vraag bij Jong Ajax is altijd met wat voor ploeg ze komen. „Maar wie er ook speelt, ze kunnen allemaal voetballen”, zegt Pusic. „Het wordt zeer interessant om te zien wie wie z’n wil gaat opleggen.”

Pusic beseft dat Twente beter voor de dag moet komen dan afgelopen maandag tegen Jong AZ. „Dat was niet goed. Maar ik heb de wedstrijd teruggekeken en ondanks ons matige spel hebben we vooral voor rust heel veel kansen gehad.”