Volledig scherm
© Wouter Borre

FC Twente oefent in De Grolsch Veste tegen Schalke 04

ENSCHEDE - FC Twente heeft een aantrekkelijke tegenstander aan het oefenprogramma toegevoegd. Op dinsdag 23 juli komt Schalke 04 naar De Grolsch Veste. Het is voor het eerst sinds jaren dat de Enschedese club in de voorbereiding in eigen huis een opponent van naam ontvangt.

Oefenwedstrijden tegen Duitse clubs zijn de laatste jaren vanwege de veiligheid lastig te organiseren, maar wedstrijden tussen FC Twente en Schalke vormden daarop een uitzondering, omdat beide supportersgroepen al met elkaar bevriend zijn. Zo nodigde FC Twente in het afgelopen seizoen honderden Schalke-fans uit, om die supporters te bedanken voor hun steun in lastige tijden. De laatste ontmoeting tussen FC Twente en Schalke was vier jaar geleden in Gelsenkirchen.

Nieuwe trainer voor Schalke

Schalke probeert zich het komende seizoen weer op te richten na een rampzalig jaar. De Traditionsverein moest alle zeilen bijzetten om niet te degraderen. Uiteindelijk lukte dat aan de hand van Huub Stevens. Zijn opvolger is David Wagner, die de afgelopen werkzaam was bij het Engelse Huddersfield. Met die club promoveerde hij naar de Premier League. Schalke wacht de komende weken nog een grondige renovatie van de selectie.

Het duel in De Grolsch Veste begint om 19.00 uur. Nadere informatie over de kaartverkoop volgt later deze week bij de clubs.