Volledig scherm
Persconferentie FC Twente met Gerard van den Belt en Aldo van der Laan. © Lars Smook

FC Twente: Ontslag voor 18 medewerkers

ENSCHEDE – FC Twente heeft deze week achttien vaste krachten ontslag aangezegd. Dat is een van de maatregelen in het kader van een nieuwe bezuiniging van 8 miljoen euro.

De ontslaggolf werd vrijdagmiddag bekendgemaakt op de persconferentie in de Grolsch Veste. Directeur Gerald van den Belt: ,,We hebben een hele vervelend week achter de rug. Veel teleurstellende gesprekken moeten voeren met medewerkers. Zij kunnen er ook niks aan doen. Maar het zijn noodzakelijke maatregelen.”

Scouting
Het wegsaneren van de afdeling scouting was noodzakelijk, stelde Van den Belt: ,,De scoutingsafdeling is nog wel erg fors ingericht op de grote en internationale club FC Twente. Dat moesten we aanpassen aan de realiteit.”

Werkkapitaal
De hernieuwde puntenaftrek noemde Van den Belt teleurstellend: ,,Het werkkapitaal was onvoldoende. Dat betekende een nieuwe straf van drie punten. Het plan voldeed niet aan onze nieuwe situatie. Het is teleurstellend dat we voor de derde keer worden gesanctioneerd door de licentiecommissie. We hebben gisteren een nieuw plan van aanpak ingediend. We hopen dat dat wordt goedgekeurd en hopen dat nieuwe sancties niet aan orde zijn. Ik hoop dat mijn nieuwe plan wordt geaccepteerd. Dan kunnen we op reële basis verder”

'Gifbeker leeg'
Volgens voorzitter Aldo van der Laan is de gifbeker voor FC Twente nu leeg en kan de club de blik weer vooruit richten en kan met het nieuwe plan van aanpak, dat nu in Zeist is ingediend, ook een nieuwe start worden gemaakt: ,,FC Twente is nu gebaat bij rust een eenheid.”

Hoofdsponsor
​De clubleider vond het teleurstellend dat de hoofdsponsor donderdag het besluit naar buiten heeft gebracht om te stoppen: ,,Dat besluit was al aangekondigd. We waren onplezierig verrast dat ze gisteren met een persbericht komen. We hebben de lijken uit de kast nu wel gehad. We kijken nu vooruit. En hopen rust en balans in organisatie weer te vinden.