Volledig scherm
© ANP Sport

FC Twente ontvangt Ajax in uitverkochte Veste

ENSCHEDE - De wedstrijd tussen FC Twente en Ajax is zo goed als uitverkocht. Er zijn alleen nog een paar minder zicht plekken beschikbaar.

Dat betekent dat er op zondag 1 december 30.000 mensen in De Grolsch Veste zijn. Koploper Ajax is bezig aan een ijzersterke serie en is op dit moment ongekend populair in het land. Bij Ajax maken op dit moment de oud-Twente-spelers Hakim Zyech, Quincy Promes en Dusan Tadic furore. 

Ten Hag

Ook voor Erik ten Hag wordt het een speciale wedstrijd. Hij groeide op bij FC Twente en speelde meer dan 200 competitiewedstrijden voor de club. Tevens was hij de aanvoerder van de ploeg die in 2001 de beker won. Na zijn loopbaan was jeugdtrainer, hoofdopleidingen assistent-trainer bij FC Twente.

Het duel in Enschede begint al om 12.15 uur. FC Twente speelt in 2019 nog twee thuiswedstrijden in de competitie. Voor eigen publiek wordt het jaar afgesloten met een duel tegen Vitesse. Tussen die wedstrijden door wacht nog de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Volledig scherm
Erik ten Hag en Dusan Tadic keren op 1 december terug in Enschede. © ANP Sport
  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.