Volledig scherm
FC Twente-supporters zijn dinsdagavond weer massaal van de partij in Emmen, ondanks het vroege tijdstip. © ANP Sport

FC Twente ook niet blij met vroege tijdstip duel Emmen

ENSCHEDE - Het tijdstip van de ingelaste wedstrijd dinsdagavond tussen Emmen en FC Twente (18.30 uur) leidde bij de aanhang van de bezoekers tot de nodige ergernis.  Waarom zo vroeg spelen op een doordeweekse avond? 

„Wij hebben alle begrip voor supporters die niet blij zijn met het nieuwe tijdstip”, laat de Enschedese club weten. Zoals bekend werd het duel zondag afgelast vanwege de storm Ciara en voor dinsdagavond ingelast. FC Twente heeft verder geen stem in het vaststellen van de nieuwe datum.  

‘Naar wensen van alle partijen kijken’

Op dezelfde dag wordt ook Sparta-ADO Den Haag ingehaald, aftrap 20.45 uur.  „Wij proberen altijd een voor iedereen zo gunstig mogelijk schema te creëren, waar naar de wensen van alle partijen wordt gekeken”, zegt KNVB-woordvoerder Daan Schippers. „Dat houdt natuurlijk ook in dat we ook rekening houden met de reisafstand van de (uit)supporters. De voorkeur van ons zou inderdaad zijn dat de wedstrijden allebei om 20.00 uur zouden worden gespeeld, maar er zijn door de clubs en de eredivisie CV afspraken gemaakt met FOX Sports waar wij rekening mee moeten houden (dus speeltijden 18.30 uur en 20.45 uur).”

„Gezien de reisafstand van de supporters (Den Haag-Rotterdam is aanzienlijk korter dan Enschede-Emmen) hadden we het liefst Sparta-ADO om 18.30 uur laten beginnen en Emmen-Twente om 20.45 uur”, vervolgt Schippers. „Gezien de drukke avondspits rond Rotterdam wilden de plaatselijke autoriteiten dat echter niet hebben.”

Vol uitvak

Overigens stuurden slechts 10 supporters van FC Twente hun ticket terug vanwege het tijdstip. Die kaarten waren in een mum van tijd weer aan de man gebracht, waardoor het uitvak vol zit. 

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.