Volledig scherm
© Teun Staal

FC Twente opnieuw in categorie 1, maar verwacht snel promotie

ZEIST - FC Twente is opnieuw ingedeeld in categorie 1 van de KNVB. Dat is de groep met betaald voetbalclubs die moeten werken aan financieel herstel. Reden voor grote zorgen is er volgens de club niet. FC Twente gaf onlangs al aan dat ze op koers ligt om tijdig uit categorie 1 te komen.

De club haalde voldoende punten in het achtste meetmoment, dat betrekking had op de ingediende begroting over het seizoen 2016/2017. De KNVB laat een club echter pas promoveren naar de veilige categorie 2 als een club twee keer op rij genoeg punten haalt.

Meetmomenten
Per jaar zijn er drie meetmomenten. Dit is het derde meetmoment van het seizoen 2015/2016. Het eerste meetmoment van het nieuwe seizoen is op 1 november. De clubs leveren dan de jaarcijfers van 2015/2016 en de prognosecijfers voor 2016/2017 in.

Heracles Almelo
Heracles Almelo is net als de vorige keer ingedeeld in categorie 2. De enige clubs in het Nederlandse betaalde voetbal die een sprong hebben gemaakt, zijn FC Eindhoven en Roda JC. De Jupiler League-club maakt een stap omhoog naar de meest veilige categorie 3, de Limburgers verlaten categorie 1 en zitten nu in categorie 2.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo