Volledig scherm
De Grolsch Veste © ANP Pro Shots

FC Twente over gedrag van fans bij reanimatie: 'Dit is onacceptabel'

ENSCHEDE - De reanimatie van een FC Twente-fan direct na afloop van het duel tegen TOP Oss afgelopen zaterdag, is geslaagd ondanks het vervelende gedrag van opdringerige supporters. De 78-jarige, die door een hartstilstand werd getroffen, maakt het naar omstandigheden goed.

Dat melden FC Twente en de politie naar aanleiding van het bericht van één van de stewards van FC Twente, die zich tegenover deze krant beklaagde over het opdringerige en asociale gedrag van sommige toeschouwers tijdens de reanimatie. De bejaarde man zakte na de wedstrijd in elkaar buiten het stadion, aan de kant van de waterzuivering.

Stewards, die een cordon rond het op de grond liggende slachtoffer vormden, werden beledigd. Ze zouden de weg hebben versperd voor supporters die snel naar huis wilden.

'Veilige werkplek'

Woordvoerder Frank Brouwer van de politie begrijpt dat dit gedrag de stewards enorm heeft gestoord: „Zo'n noodsituatie maakt natuurlijk een enorme indruk, maar de reanimatie zelf is er niet door gehinderd. De stewards hebben een cordon gevormd en een vrouwelijke supporter heeft meteen hartmassage toegepast. Dat is later overgenomen door ambulancepersoneel.”

Brouwer: „Deze meneer dankt zijn leven aan het snelle en adequate optreden van alle betrokkenen. Onze collega's waren ook snel ter plekke om voor een veilige werkplek voor de hulpverleners te zorgen. Dat daarbij door een klein clubje mensen nare dingen zijn geroepen, dat zijn ze wel gewend. Dat gebeurt zo vaak.”

Quote

Het verbaast ons dat dit is gebeurd

FC Twente

Onacceptabel

Bij FC Twente stapt men een stuk minder makkelijk over het gedrag van deze fans heen. „Voor ons is het onacceptabel dat veiligheidspersoneel van onze club en het aanwezige ambulancepersoneel gehinderd werden door enkele personen”, stelt de club in een reactie. „Het verbaast ons dat dit is gebeurd. We hebben helaas vaker met reanimeren in en om het stadion te maken gehad en dit gedrag nooit geconstateerd. Gelukkig gaat het inmiddels weer goed met het slachtoffer.”