Volledig scherm
Ella Peddemors in actie tegen de Duitse Mieke Schiemann. © EPA

FC Twente-speelster Peddemors mist strafschop en verliest EK-finale met Oranje O17

ENSCHEDE - Het nationale meidenteam Oranje onder 17 is er vrijdagmiddag niet in geslaagd de EK-finale te winnen. Duitsland greep de titel, ten koste van Nederland. De formatie van FC Twente-speelster Ella Peddemors verloor na strafschoppen.

Oranje kwam al vroeg op achterstand, maar het trok de stand vervolgens al weer snel gelijk. Ajax-speelster Nikita Tromp schoot raak. In het vervolg kwamen beide teams niet tot scoren, waardoor strafschoppen voor de beslissing moesten zorgen.

Oranje miste maar liefst vier strafschoppen. Ook Peddemors kreeg de bal niet tussen de palen. Duitsland nam de penalty‘s beter en kroonde zich tot kampioen.

  1. Showtime: de derby tussen FC Twente en Heracles Almelo is terug!
    PREMIUM
    VOORBESCHOUWING

    Showtime: de derby tussen FC Twente en Heracles Almelo is terug!

    ENSCHEDE/ALMELO - Na een jaar afwezigheid is de derby tussen FC Twente en Heracles Almelo weer terug. De Enschedeërs zijn het seizoen uitstekend begonnen en kunnen bij een overwinning zelfs de koppositie in de Eredivisie pakken. Heracles Almelo had een stroeve start, maar wist de laatste twee wedstrijden winnend af te sluiten. Beide clubs verkeren dus in vorm. Wie gaat er vanavond met de overwinning vandoor?