Volledig scherm
Merkbeeltenis van Kick's 21: het voor FC Twente ontwikkelde merk waar de club vanaf aankomend seizoen in speelt en traint. © FC Twente

FC Twente speelt komend seizoen in shirts van merk Kick's 21

ENSCHEDE - FC Twente speelt komend seizoen zijn wedstrijden in shirts van Kick's 21. Het merk is exclusief ontwikkeld voor FC Twente door de Elite Group uit Engeland en draagt de naam van oud-middenvelder Kick van der Vall, die ruim twintig jaar een kledingzaak in Enschede runde met dezelfde naam: Kick’s 21.

FC Twente speelde de afgelopen drie seizoenen in kleding van het merk Sondico. Die overeenkomst loopt op 1 juli af. Vanaf dan dragen de spelers kleding van Kick’s 21. Het gaat om wedstrijdkleding, maar ook om de trainingskleding. 

Eigen merk

Het eigen kledingmerk is speciaal voor FC Twente ontwikkeld in samenwerking met de Elite Group uit Engeland, die al langer met de club samenwerken op het gebied van merchandising. “We zijn verheugd om vanaf volgend seizoen onze samenwerking uit te breiden met een speciaal aanbod aan wedstrijd- en trainingsproducten onder een eigen merk”,  vertelt Neil Burke, commercieel directeur van Elite Group op de website van FC Twente. 

Doordat FC Twente nauw samenwerkt met de Elite Group, heeft het de mogelijkheid een volledig eigen design te maken voor de wedstrijd-en trainingskleding. Hoe de nieuwe thuisshirts er uit komen te zien is nog niet bekend. 

Vanaf 5 juli verkrijgbaar

De naam Kicks’21 is een eerbetoon aan middenvelder Kick van der Vall die jaren in Enschede speelde. De geboren Rotterdammer speelde meer dan 350 wedstrijden voor FC Twente en begon daarna een kledingwinkel in Enschede met de naam Kick’s 21. Van der Vall is tot op heden nog steeds dagelijks werkzaam voor FC Twente. De beeltenis van het nieuwe merk draagt ook het gezicht van Kick, die altijd speelde met rugnummer 21. 

Vanwege de overgang naar het nieuwe merk wordt de fanstore bij het stadion van FC Twente de komende zomer opnieuw ingericht en is de winkel van 1 juli tot en met 4 juli gesloten. De nieuwe shirts worden binnenkort gepresenteerd en zijn vanaf vrijdag 5 juli beschikbaar, samen met de trainingskleding die ook de naam Kick's 21 dragen.

FC Twente presenteerde de naam van het merk donderdag via onderstaande video: