Volledig scherm
Giorgi Aburjania in duel met Heracles-middenvelder Alexander Merkel. © BSR Agency

FC Twente-spelers Aburjania en Selahi op pad met nationale teams

ENSCHEDE - De FC Twente-spelers Giorgi Aburjania en Lindon Selahi zijn opgeroepen voor de nationale ploegen van Georgië en Albanië. Na de speelronde van komend weekeinde in de eredivisie staan er weer EK-kwalificatieduels op de rol.

Georgië treft in die cyclus Ierland en Zwitserland. Aburjania is normaliter basispeler bij Georgië. Selahi wacht nog op zijn eerste A-interland voor Albanië. De in België geboren middenvelder is al een tijdje jeugdinternational voor Albanië. 

Oriol Busquets en Joël Latibeaudiere  gaan op stap met de nationale jeugdploegen van respectievelijk Spanje en Engeland. Godfried Roemeratoe en doelman Ennio van der Gouw hebben een uitnodiging op zak voor Oranje onder 20 jaar. 

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.