Volledig scherm
De nieuwe trainer Gonzalo García García. © Lars Smook

FC Twente start als eerste in Nederland met voorbereiding

Als eerste club in Nederland begint FC Twente aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Donderdagmiddag trapt de nieuwe trainer Gonzalo García García af met een selectie die nog verre van compleet is.

De kersverse promovendus begint ruim een week eerder dan de meeste andere eredivisieclubs. Dat lijkt vroeg, maar het verschil met de concurrentie is dat FC Twente twee weken eerder klaar was met vorig seizoen. De Enschedeërs kwamen op vrijdag 3 mei voor het laatst in actie, de eredivisie sloot de deuren pas op woensdag 15 mei. “De spelers die we vorig seizoen hadden, zijn op 22 april al kampioen geworden, en daarna hebben ze niet zo veel meer gedaan”, geeft technisch directeur Ted van Leeuwen de reden aan voor het vroege opstarten van de groep.

Van de nieuwelingen is alleen de Spanjaard Julio Pleguezuelo aanwezig. Paul Verhaegh en Lindon Selahi sluiten vanwege de vakantie later aan. De jeugdspelers Thijs van Leeuwen, Jesse Bosch, Tijs Velthuis en Casper Staring trainen voorlopig ook mee. Dat geldt ook voor tweede elftalspeler Ramiz Zerrouki. 

FC Twente speelt pas over twee weken de eerste oefenwedstrijd, omdat de nieuwe trainer eerst een paar weken wil trainen.

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: