Volledig scherm
Grolsch Veste © ANP XTRA

FC Twente strikt Georgisch international en bereikt akkoord over Nakamura

ENSCHEDE - FC Twente heeft Giorgi Aburjania vastgelegd. De Georgische international wordt voor 2 jaar gehuurd van Sevilla. Bovendien heeft de Enschedese club een akkoord bereikt met het Japanse Gamba Osaka over de komst van jeugdinternational Keito Nakamura. Twente en Nakamura moeten het wel nog persoonlijk eens worden.

De 24-jarige middenvelder Aburjania is een goede bekende van trainer Gonzalo Garcia Garcia en technisch directeur Ted van Leeuwen. Het tweetal werkte eerder samen met hem bij Famagusta op Cyprus. Aburjania, die in de vorige zomer ook al het wensenlijstje van Van Leeuwen stond, is een zogenaamde verbindingsspeler, een scharnier tussen aanval en middenveld. Hij sluit deze week aan bij de selectie.

Volledig scherm
Keito Nakamura (links) © Getty Images

Groot Japans talent

Zover is het nog niet met de 18-jarige Nakamura. In Japan is komend weekend nog een speelronde. Als Nakamura naar FC Twente komt, dan mag dat een opzienbarende transfer worden genoemd, want de aanvallend ingestelde speler wordt in eigen land gezien als een groot talent. 

Ook andere clubs, waaronder FC Groningen, waren in de markt voor hem. In mei was Nakamura nog op het WK -20 in Polen te bewonderen. De Japanner wordt eind juli 19 jaar oud. 

1Twente sprak met Leon ten Voorde over de ontwikkelingen rondom FC Twente. Beluister het hieronder terug.