Volledig scherm
Fredrik Jensen gaat een kopduel aan tegen Roda JC. Foto: ANP Pro Shots

FC Twente thuis niet langs hekkensluiter

ENSCHEDE - ENSCHEDE – FC Twente heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Roda JC niet kunnen winnen. Ondanks een Twents overwicht bleef het 0-0 in de Grolsch Veste.

FC Twente blijft door het gelijkspel op de vijfde plaats staan. De Tukkers hebben 18 punten en moeten afwachten wat nummer 6 AZ (16 punten, zondag uit naar ADO) en nummer 7 Vitesse (15 punten, zaterdag thuis tegen PSV) in deze elfde speelronde gaan doen.

Ede haakt af
Trainer René Hake moest al voor de aftrap improviseren met zijn opstelling. Chinedu Ede raakte in de warming-up geblesseerd en kon niet spelen. Voor hem mocht Fredrik Jensen opdraven. Maar ook de Fin zou de wedstrijd niet ongeschonden kunnen afmaken. Hij moest zich kort na rust na een ongelukkige sliding laten vervangen door Jari Oosterwijk. Overigens keerde Dejan Trajkovski na een schorsing terug in het elftal. Dat ging weer ten koste van Jeroen van der Lely.

Limburgse muur
FC Twente liep zoals verwacht vanaf de aftrap tegen een Limburgse muur te voetballen. De hekkensluiter van de eredivisie was niet naar Enschede gekomen om het Twentse publiek te vermaken. Vanuit een gesloten defensie loerde de ploeg uit Kerkrade op de counter. Voor rust leverde dat bijna een doelpunt op. Maar David Boysen kon een uitval, opgezet door Mikhail Rosheuvel en Mitchell Paulissen, oog in oog met Nick Marsman niet afronden.

Kansjes
FC Twente beukte tegen de defensie maar miste lange tijd de creativiteit voor het vijandelijke doel. Klich probeerde het een paar keer van afstand en was er dichtbij. Verder waren er in de eerste helft kansjes voor Yaw Yeboah en Bersant Celina. Peet Bijen was met een kopbal uit een corner ook dicht bij de openingstreffer.

Van Leer
Na de hervatting bleef het beeld onveranderd. Invaller Oosterwijk leek raak te koppen uit een hoekschop maar doelman Van Leer bracht redding voor Roda JC. Ook een inzet van Yeboah en een kopbal van Enes Unal werden in de slotfase gekeerd door de keeper van Roda JC. Daarna tikte de tijd weg in het voordeel van de Limburgers, die dankbaar een puntje meenamen uit Enschede.

FC Twente-Roda JC 0-0
FC Twente: Marsman, Ter Avest (81. Van der Lely), Bijen, Thesker, Trajkovski, Jensen (50. Oosterwijk), Mokotjo, Klich, Celina, Unal, Yeboah.
Roda JC: Van Leer, Kum, Gullon, Werker, Van Peppen, Van Hyfte, Ajagun, Auassar, Rosheuvel (85. Milec), Paulissen (59. Mytides), Boysen.
Gele kaart: Gullon, Van Hyfte, Milec (Roda JC)
Scheidsrechter: Liesveld