Volledig scherm
Trajkovski in actie voor FC Twente © Lars Smook

FC Twente-trainer blij met aanvallend ingestelde linksback

De Sloveense linksback Dejan Trajkovski kwam vrijdag in Twente aan, en stond een dag later al in de basis in een oefenduel met Konyaspor. Bij de aftrap had hij nog geen flauw idee wat de namen van zijn ploeggenoten waren.

Maar hij is fit en direct inzetbaar en dat is al heel wat voor trainer Rene Hake, die Trajkovski waarschijnlijk tegen Excelsior ook zal opstellen. ,,Dejan is een agressieve speler met een drang naar voren. Hij had vorig seizoen niet voor niets acht assist”, aldus Hake.

Twente wilde de speler eigenlijk in de winterstop al halen, maar toen kwam het er door allerlei omstandigheden niet van. „We zijn het wel gewend dat de dingen bij ons wat langer duren”, aldus Hake, die ondanks dit vleugje cynisme verder naar buiten toe niet klaagt over de spelers die hij (nog) niet heeft.

Twente had Trajkovski het liefst definitief overgenomen, maar de club kan op dit moment louter spelers huren. Zelfs het overnemen van transfervrije voetballers is te veel gevraagd. „Toen zulke spelers op de markt waren, wisten wij nog niet eens of we in de eredivisie konden blijven”, zegt technisch manager Ted van Leeuwen.

Duidelijk is dat Twente op korte termijn nog een centrale linkerverdediger en versterking voor het middenveld zoekt. Zaterdag begint de competitie voor FC Twente met een thuisduel tegen Excelsior.

Trajkovski zegt zelf op de website van FC Twente: “Ik heb bijna vijftien jaar gespeeld bij Maribor. Vorig jaar heb ik de overstap gemaakt naar Domžale, daar heb ik in anderhalf jaar tijd bijna vijftig wedstrijden gespeeld. Hier bij FC Twente hoop ik dat door te zetten. De eerste indruk is goed, het is een mooie club met een groot stadion en goede supporters."

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo