Volledig scherm
Tom Boere afgelopen zondag in actie tegen RKC. © VI Images

FC Twente-trainer Garcia twijfelt nog over Boere

ENSCHEDE - FC Twente-trainer Gonzalo Garcia heeft nog geen besluit genomen of hij Tom Boere in de wedstrijdselectie opneemt voor het duel tegen Heerenveen. Boere was de afgelopen dagen niet om de training, omdat hij  bezig was met een transfer. 

,,De club heeft hem de ruimte gegeven om te onderhandelen", zegt Garcia. ,,Maar op dit moment weet ik niet hoe het er uitziet. Hij is weer terug, we zullen even moeten afwachten.” Boere gaat in elk geval niet naar het Turkse Denizlispor. Die club toonde als eerste interesse, maar Boere heeft daar vanaf gezien. 

Een andere spits, Emil Berggreen, is nog niet zo ver dat hij als volledig inzetbaar is. ,,Het is bij hem nog een beetje op en af, hij krijgt nog regelmatig een reactie na een inspanning", zegt Garcia. Berggreen, die afgelopen zondag tegen RKC debuteerde, miste bijvoorbeeld de training van donderdag. ,,We zijn voorzichtig met hem. Hij is nog ver verwijderd van 90 minuten spelen", aldus de oefenmeester. 

Volgens Garcia is middenvelder Giorgi Aburjania daar wel toe in staat, maar de Georgiër is vooralsnog niet verder gekomen dan twee invalbeurten. ,,Hij mist natuurlijk nog ritme, omdat hij de hele voorbereiding heeft gemist. Komende maandag gaan meerdere spelers minuten maken in de wedstrijd van de beloften", zegt Garcia, die waarschijnlijk niet zal sleutelen aan het elftal waarmee hij vorige week tegen RKC begon. Paul Verhaegh is nog altijd geblesseerd. 

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.