Volledig scherm
FC Twente-trainer Gonzalo Garcia beseft als geen ander de importantie van het thuisduel tegen PEC Zwolle. © BSR Agency

FC Twente-trainer Garcia ziet in PEC Zwolle een directe concurrent

HENGELO - Cruciaal is een groot woord in deze fase van het seizoen, maar FC Twente wacht zondag wel een wedstrijd van importantie. „PEC Zwolle is een directe concurrent van ons”, overziet trainer Gonzalo Garcia het belang van het thuisduel.

„Elke wedstrijd is belangrijk, maar deze is gezien de stand op de ranglijst nog net iets belangrijker”, aldus Garcia, die vanaf dag één heeft geroepen dat handhaving het grote doel is dit seizoen. „Als we winnen zetten we Zwolle op acht punten en haken we aan bij de ploegen rond plek zes. Dat zou een fantastische situatie voor ons zijn. Maar als we verliezen komen we in de buurt van onze concurrenten.” Zwolle thuis, op de dertiende speeldag, zou je dan ook het eerste kruispunt in het seizoen kunnen noemen voor Twente. 

‘Bij vlagen prima’

Makkelijk zal het ondanks alle Zwolse problemen niet worden, denkt Garcia. „Als je naar hun wedstrijden kijkt heb je altijd het gevoel dat er meer voor ze in had gezeten. Neem het duel bij Heracles, waarin ze tot aan de eerste tegentreffer bovenliggend zijn. Ze voetballen bij vlagen prima.” 

Feit is ook dat PEC buitenshuis zwak presteert en verdedigend grote problemen heeft. De ploeg van oud-Heracles-trainer John Stegeman verloor vijf van de laatste zes duels.

Schorsing Drommel

Garcia mist in De Grolsch Veste zondag alleen doelman Joël Drommel. Hij is naar aanleiding van zijn rode kaart tegen AZ voor één duel geschorst. De rest van de selectie is beschikbaar. Dat geldt ook voor Julio Pleguezuelo, die vorig weekend niet fit was, maar afgelopen maandag alweer minuten maakte bij de reserves.

Clubwatchers Fardau en Leon kijken elke week in De Ballen Verstand vooruit naar de komende speelronde. Bekijk hieronder de aflevering van deze week.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.