Volledig scherm
Tim Hölscher ligt onder vuur bij een deel van de achterban, maar trainer Marino Pusic houdt vertrouwen in hem. © Emiel Muijderman

FC Twente-trainer Marino Pusic deelt kritiek op Tim Hölscher niet

ENSCHEDE - Trainer Marino Pusic is het niet eens met de kritiek op Tim Hölscher. De middenvelder van FC Twente is bij een groot deel van de aanhang de Kop van Jut nu het spel te wensen overlaat. „Tim kan beter en moet beter, maar het is niet fair om alles op een persoon af te schuiven”, vindt de oefenmeester, die vrijdag tegen Jong Ajax ook vasthoudt aan de Duitser.

„Als trainer houd je bij het opstellen van een speler met een aantal zaken rekening”, zegt Pusic. „Geef je een speler vertrouwen of niet? Is hij van waarde voor het team, en wat is het alternatief? Maakt een vervanging je beter?” 

Zonder het antwoord te geven, geeft Pusic met dat laatste aan, dat dat niet het geval is op dit moment bij Twente. „Supporters hebben altijd het recht om ergens iets van te vinden, maar de mensen vergeten iets te gemakkelijk dat Tim ook heel goede wedstrijden heeft gespeeld. En dat hij, toen Wout Brama en Matthew Smith er niet waren, ons middenveld moest dragen. En dat hij, in de fase van het seizoen dat we goed speelden, hij daarin ook een belangrijke rol vertolkte.” 

Pusic snapt voor een deel wel waar de aversie bij een deel van de aanhang vandaan komt. „Het oogt bij hem soms nonchalant en hij heeft een loopje waardoor het lijkt alsof het hem niet zoveel doet. Maar dat is de buitenkant.  Maandag tegen Jong AZ geeft hij drie steekpasses waardoor we alleen voor de keeper komen. Dat sneeuwt nog wel eens onder.”