Volledig scherm
Het trainingsveld van FC Twente in betere tijden. Op de eerste dag van het seizoen lag de mat er nog optimaal bij. © ANP

FC Twente traint rest van het jaar bij Barbaros op kunstgras

HENGELO - FC Twente traint de rest van dit kalenderjaar op het kunstgras van buurman Barbaros. Reden is de slechte toestand van de grasvelden op het trainingscomplex in Hengelo. Die trainingsvelden zijn op dit moment onbespeelbaar.

FC Twente heeft zelf ook een kunstgrasveld, maar die ondergrond is sterk verouderd en voldoet al lang niet meer aan de norm.  Bij Barbaros, dat met haar complex naast het FBK-stadion ligt, is een tijdje geleden een nieuw kunstgrasveld aangelegd. De amateurclub heeft nu haar hoofdveld beschikbaar gesteld. FC Twente heeft er voor gekozen in elk geval tot aan de winterstop op één vaste ondergrond te gaan trainen. Het enige veld dat op het trainingscomplex op dit moment beschikbaar is, is het zogenaamde wedstrijdveld waar de reserves en de jeugd hun wedstrijden spelen.

Het zit FC Twente op dit moment niet mee met de velden, want onlangs moest ook de grasmat in De Grolsch Veste worden vervangen. Het nieuwe veld verkeert nog niet in een topconditie. Zo gleden de spelers in de voorgaande wedstrijden regelmatig uit. 

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.