Het werk voor Gonzalo Garcia zit er na woensdag op bij FC Twente.
Volledig scherm
Het werk voor Gonzalo Garcia zit er na woensdag op bij FC Twente. © Getty Images

FC Twente traint voor het laatst en denkt aan voorbereiding in Duitsland

ENSCHEDE - FC Twente werkt woensdag de laatste training af van het seizoen. De selectie gaat op vakantie en de spelers met een doorlopend contract keren begin juli terug om het werk weer op te pakken richting het nieuwe seizoen. 

Dat moet dan gebeuren aan de hand van een nieuwe trainer. De huidige trainersstaf van Gonzalo Garcia, Dennis van der Rhee en Peter Niemeyer staat woensdag voor het laatst op het veld. Dat geldt ook alle huurlingen en spelers met aflopende contracten. 

„We gaan vanaf juli werken in blokken”, zegt algemeen directeur Paul van der Kraan. „Dat betekent dat de spelers een paar weken trainen, dan een paar dagen vrij zijn en weer aan het volgende blok beginnen.” Bij FC Twente gaan ze er op dit moment vanuit dat het nieuwe seizoen in het weekend van 7/8 september begint. „In de voorbereiding heb je vier weken nodig om je wedstrijden te spelen en als je dan terug rekent vanaf 8 september betekent dat je op 8 augustus weer moet kunnen voetballen.”

Naar Duitsland

De vraag is of dat in  Nederland dan al mogelijk is. Daarom is FC Twente bezig om te kijken of de club in Duitsland terechtkan. „Want daar kun je onder normale omstandigheden trainen”, aldus Van der Kraan. „We zijn het aan het onderzoeken of dat kan. Ik verwacht dat elke club dat wil, vandaar dat ik nu graag een accommodatie wil boeken en niet over drie weken. Ons voordeel is dat we hier zo de grens over zijn. Wij hoeven dan ook niet met een bus, maar kunnen gewoon met auto’s gaan.”

Een ander aspect van de voorbereiding is dat de oefenduels niet in de regio bij amateurclubs worden gespeeld. Vanwege alle maatregelen zal iedereen moeten uitwijken naar een stadion.