Volledig scherm
Scheidsrechter Danny Makkelie geeft Joel Drommel de rode kaart. © BSR Agency

FC Twente vangt bot bij tuchtcommissie: doelman Drommel blijft geschorst

ENSCHEDE - Joël Drommel blijft één duel geschorst. FC Twente legde zich niet neer bij dat schikkingsvoorstel van de aanklager, maar het verweer heeft niets opgeleverd.

Drommel en een delegatie van FC Twente waren donderdagavond in Zeist. Met behulp van beelden probeerde FC Twente aan te tonen dat de doelman eerst de bal speelde voordat hij AZ-speler Myron Boadu ondersteboven liep. 

Bovendien vonden ze bij FC Twente dat er geen sprake was van een doorgebroken speler omdat er nog spelers van FC Twente naast liepen. De tuchtcommissie van de KNVB was het niet met deze lezing eens en volgt nu de aanklager. Dat betekent dat Drommel zondag tegen PEC Zwolle geschorst is.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.