Volledig scherm
Peet Bijen. © Emiel Muijderman

FC Twente verlengt met 'volwassen speler' Peet Bijen

ENSCHEDE – Het hing al enige tijd in de lucht, maar sinds woensdagmiddag is het officieel: FC Twente-verdediger Peet Bijen heeft zijn handtekening onder een nieuw contract gezet. De verbintenis moet de 21-jarige Hengeloër tot 2020 in de Grolsch Veste houden.

Bijen is dit seizoen definitief doorgebroken bij de Tukkers. De verdediger werd in 2006 opgenomen in de jeugdopleiding van FC Twente. Daarvoor speelde hij in Hengelo voor BWO. “Wanneer je als 11-jarige speler uit Hengelo naar FC Twente komt, hoop je uiteindelijk het eerste elftal te halen. Dan is het ongelooflijk mooi als dat lukt en je ook van waarde kan zijn voor de ploeg”, zegt de verdediger. “Het nieuwe contract geeft een goed gevoel en vertrouwen.”

Geen minuut gemist
Technisch directeur Jan van Halst is tevreden met de contractverlenging van Bijen. “Peet heeft zich het afgelopen jaar, in een moeilijke periode voor het team, ontwikkeld tot een volwassen speler. Het zegt al genoeg dat hij dit seizoen nog geen minuut heeft gemist. We zijn blij dat we hem voor langere tijd hebben weten te binden, ook omdat we denken dat er bij Peet absoluut nog rek inzit.”

FC Twente verlengde eerder deze week al het contract van trainer René Hake en van verdediger Jeroen van der Lely. De Tukkers hopen daarnaast ook het contract van middenvelder Jelle van der Heyden open te breken.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement