Volledig scherm
De teruggekeerde hoofdcoach Steve McClaren (rechts) schreeuwt aanwijzingen richting de FC Twente-spelers bij de eerste oefenwedstrijd op het Spaanse trainingskamp tegen Lausanne Sport. Links zijn assistenten Boudewijn Pahlplatz en Alfred Schreuder. foto Peter Lous/ProShots

FC Twente verliest na strafschoppen van Zwitserse laagvlieger

MAPALOMAS – De eerste oefenwedstrijd onder trainer Steve McClaren is gespeeld. De ploeg verloor na strafschoppen van FC Lausanne Sport, de nummer negen van de Zwitserse competitie. Denny Landzaat en Rasmus Bengtsson misten allebei een strafschop (3-4). FC Twente loopt daardoor de finale van de Maspalomas Cup mis.

FC Twente was oppermachtig in het duel tegen Lausanne, maar benutte de vele kansen - in vooral de eerste helft - niet. Bajrami (2 keer), De Jong (2 keer), Chadli en Wisgerhof waren dichtbij een goal. In de tweede helft leek Bart Buysse de wedstrijd te beslissen, maar zijn schot belandde in het zijnet.

McClaren liet Willem Janssen (rug), Wout Brama (kuit), Marc Janko (knie), Thilo Leugers (hamstring) aan de kant wegens lichte ‘pijntjes’. Nicky Kuiper traint na zijn zware knieblessure weer volop mee, maar is nog niet klaar om een wedstrijd te spelen. Het gaf de trainer de gelegenheid om op het middenveld de combinatie Leroy Fer, Denny Landzaat en Nacer Chadli aan het werk te zien. En voorin te beginnen met Emir Bajrami en Ola John. Spelers waar hij nog niet mee samenwerkte in zijn eerste periode bij Twente.

In de tweede helft maakten de wisselspelers hun opwachting. Maar ook zij kwamen niet tot scoren tegen het veel mindere Lausanne. Penalty’s moesten de beslissing brengen voor de finale die donderdagavond in Maspalomas wordt gespeeld tegen Brondby of Aalesunds. Die eer ging naar de Zwitsers. De Tukkers spelen nu om vier uur tegen de verliezer van de andere partij.

FC TWENTE – LAUSANNE SPORT 0-0 (0-0 )

Maspalomas Cup, eerste ronde

FC Twente verliest na penalty’s.

Opstelling
FC Twente: Mihaylov, Rosales (46. Cornelisse), Wisgerhof, Douglas (46. Bengtsson), Tiendalli (46. Buysse), Fer, Chadli (62. Berghuis) , Landzaat, Bajrami, De Jong (62. Roseler), John (46. Gouriye).

Scheidsrechter: Hernandez-Hernandez. Toeschouwers: 600.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement