Volledig scherm
© Christian van der Meij

FC Twente voert mutaties door bij beloftenteam

HENGELO - FC Twente heeft enkele mutaties doorgevoerd in de selectie van Jong FC Twente. Nieuw in de groep zijn middenvelder Thijs van Hofwegen en aanvaller Akram Sahli. Daar staat tegenover dat Dylan Bernadina en Cem Cahun, die allebei in de zomer overkwamen van Sparta, zijn vertrokken.

Nieuweling Sahli komt over van Sparta, waar onlangs zijn contract werd ontbonden. Sahli speelde in Rotterdam in onder 19. ,,Hij is een jongen die ons kan gaan verrassen'', zegt Michel Jansen, die als hoofd opleiding verantwoordelijk is voor Jong Twente.

Routine
​Van Hofwegen is een 25-jarige middenvelder die zonder club zat. Hij speelde in het verleden onder meer voor Haarlem, AZ, FC Utrecht en NEC. Bij Utrecht kwam hij twee keer uit voor het eerste elftal in de competitie. Bij NEC raakte hij zwaar geblesseerd aan de knie. Na een succesvolle stage besloot Twente met hem tot aan het eind van dit seizoen in zee te gaan. ,,Het is een win/win-situatie'', aldus Jansen. ,,Wij proberen elkaar te helpen. Thijs is niet gehaald voor het eerste elftal, maar met zijn routine kan hij voor Jong Twente van waarde zijn. Stiekem hopen we nog de promotie/degradatie-plek te halen, nu het na de winter beter gaat.''

Hekkensluiter Twente moet daarvoor zestiende worden. De achterstand op de huidige nummer 16 TEC bedraagt zes punten. HHC Hardenberg heeft vijf punten voorsprong op de Tukkers.

Doorselecteren
Hoe het ook afloopt, het is wel duidelijk dat Jong Twente volgend seizoen een ander gezicht krijgt. ,,We gaan doorselecteren'', zegt Jansen. ,,We zijn de aantallen in kaart aan het brengen, want de groep van nu is veel te groot. We gaan terug naar veertien veldspelers en twee keepers. En bij het inrichten van die nieuwe groep vergeten we ook zeker de regio niet. Het probleem is alleen dat talentvolle amateurs nog wel eens in de problemen komen met de trainingstijden, omdat ze doorgaans al vrij gevorderd zijn met hun studie.''