Volledig scherm
FC Twente Vrouwen was veel te sterk woensdagavond. © Orangepictures.nl

FC Twente Vrouwen begint uitstekend aan kwalificatie Champions League

GOOR - FC Twente Vrouwen is woensdagavond sterk begonnen aan de kwalificatie voor een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. In Goor was Alashkert uit Armenië geen partij voor de Tukkers: 8-0. En gunstig: het andere duel in de poule van FC Twente eindigde gelijk.

FC Twente was vanaf de aftrap de betere ploeg. Dat leverde na twintig minuten spelen de openingstreffer op via Davinia Vanmechelen. Even daarvoor was er al een Twentse treffer afgekeurd. Fenna Kalma verdubbelde de score na een half uur spelen. Door een treffer van Ashleigh Weerden werd het twee minuten later 3-0. Sabine Ellouzi maakte er voor rust zelfs nog 4-0 van. Aangezien Alashkert nog een keer het eigen doel trof, stond er bij rust een 5-0 tussenstand op het scorebord.

Na rust ging FC Twente door met waar het in de eerste helft mee bezig was: scoren. De enkele honderden toeschouwers zagen dat Kalma en Weerden beiden hun tweede goal van de avond maakten. Aangezien FC Twente ook veel kansen miste, bleef de score nog beperkt. Het laatste kwartier speelde FC Twente met tien speelsters, aangezien Danique Ypema geblesseerd uitviel en trainer Tommy Stroot zijn wissels al had gebruikt. Gescoord werd er daarna nog één keer. Ook Vanmechelen maakte haar tweede van de avond. FC Twente eindigde het duel zelfs met negen speelsters, want Bente Jansen verliet het veld ook geblesseerd.

Besiktas-GKS Görnik Leczna, het andere duel uit de poule van FC Twente, eindigde in 1-1. Dat zorgt voor de volgende tussenstand:

1. FC Twente 1-3 (8-0)
2. Besiktas 1-1 (1-1)
3. GKS Görnik Leczna 1-1 (1-1)
4. Alashkert 1-0 (0-8)

FC Twente - Alashkert 8-0 (5-0).
19. Vanmechelen 1-0, 30. Kalma 2-0, 32. Weerden 3-0, 39. Ellouzi 4-0, 45. Sakhinova (e.d.) 5-0, 46. Kalma 6-0, 59. Weerden 7-0, 89. Vanmechelen 8-0.

FC Twente: Van Domselaar, Roetgering, Giesen (46. Speelman), Ypema, Kalma, Van den Goorbergh, B. Jansen, Weerden (63. Hilhorst), Wilms (46. R. Jansen), Vanmechelen, Ellouzi.

Strijd om ticket in hoofdtoernooi

Vier ploegen strijden drie speeldagen lang in Goor (GFC) en Enschede (Vosta en Sportclub) om een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. Na de wedstrijden van woensdagavond, zijn de volgende wedstrijden zaterdag (18.00 uur). FC Twente tegen Besiktas, bij Vosta. GKS Görnik Leczna speelt dan gelijktijdig in Goor tegen FC Alashkert.

Het derde duel van FC Twente is dinsdag (18.30 uur) bij Sportclub Enschede. Dan is GKS Görnik Leczna de opponent. Besiktas treft dan in Goor FC Alashkert. Trainer Tommy Stroot heeft drie geblesseerden: Siska Folkertsma (kruisband), Lysanne van der Wal (knie) en Tess Kleinsman (enkel).

Kaartjes voor de wedstrijden zijn via de website van FC Twente of aan de kassa’s bij de sportparken voor 5 euro verkrijgbaar.

Volledig scherm
De opkomst van FC Twente en Alashkert. © Orangepictures.nl