Volledig scherm
10-08-2019: Voetbal: Vrouwen FC Twente v Besiktas AS: Enschede Fotobon-nummer: TT-2019-012528 Cheyenne van den Goorbergh of FC Twente Editie;Sport COPYRIGHT;orangepictures/Ron Jonker © Ron Jonker

FC Twente Vrouwen geeft zege in slotfase weg

FC Twente Vrouwen heeft de tweede kwalificatiewedstrijd voor een ticket naar het hoofdtoernooi van de Champions League gelijk gespeeld. Op het veld van Vosta in Enschede werd het tegen Besiktas 2-2. De Turkse tegentreffer viel in de slotfase.

FC Twente begon het plaatsingstoernooi afgelopen woensdag met een eenvoudige 8-0 overwinning op het zeer zwakke Alashkert uit Armenië.

De ploeg van trainer Tommy Stroot ging tegen Besiktas met een andere basisopstelling van start. Zo was er wel een plek voor international Renate Jansen, die het in het eerste duel nog moest doen met een invalbeurt. Ook was er een basisplaats voor Jamie Altelaar. Beide ging ten koste van Sabrine Ellouzi en Bente Jansen, die tegen de Turkse opponent wisselspeler waren.

Aanmoediging

Op het complex van Vosta zorgde een grote groep supporters van Besiktas, veel die-hard fans uit Berlijn, voor veel sfeer en luidruchtige aanmoedigingen. Na een wat aftastende start kwam FC Twente in de achtste minuut op voorsprong. Ashleigh Weerden kreeg ietwat gelukkig de bal, waarna de linksbuiten met een geplaatste voorzet Fenna Kalma bediende. Die joeg de bal onhoudbaar in het Turkse net: 1-0.

De voorsprong duurde tot de twintigste minuut. De gelijkmaker van Besiktas had Twente aan zichzelf te wijten, want na slecht uitverdedigen lag de bal opeens bij Yagmur Uraz, die keepster Daphne van Domselaar kansloos liet en de 1-1 binnenschoof. Vlak voor het rustsignaal ontsnapte Twente nog aan een achterstand. Tot opluchting van de Enschedese formatie schoot Sevgi Cinar egen de paal.

Voorsprong

Kort na de hervatting was het Twente dat opnieuw op voorsprong kwam. Daarbij ging de doelvrouw van Besiktas lelijk in de fout: zij liet een oorzet van Weerden los, waarna Kalma in de rebound de 2-1 binnenschoot.

Met nog een kwartier te gaan reageerde Twente-keepster Van Domselaar attent op een van richting veranderd schot van Besiktas. In de 89ste minuut kwamen de bezoekers alsnog op gelijke hoogte. Invalster Elif Keskin zorgde, terwijl Twente het duel controleerde, voor de 2-2.

Dinsdagavond spelen de vrouwen de derde en laatste wedstrijd. Tegenstander op het gras van Vosta is dan GKS Görnik Leczna uit Polen. De ontmoeting tussen Besiktas en Leczna eindigde afgelopen week in 1-1.

FC Twente - Besiktas JK 2-2 (1-1)

8. Kalma 1-0, 20. Uraz 1-1, 46. Kalma 2-1, 89. Keskin 2-2,

Gele kaart: Karabulut (Besiktas).

Toeschouwers: 450.

FC Twente: Van Domselaar, Roetgering (70) Darnoud), Giesen, Ypema, Altelaar, Wilms, Van den Goorbergh, Weerden, R. Jansen (89. Peddemors), Kalma, Vanmechelen (76. B. Jansen).