Volledig scherm
Van links naar rechts: Sabrine Ellouzi, Myrthe Moorrees, Ellen Jansen, Andrine Tomter, Maud Roetgering, Renate Jansen en Kika van Es. © Instagram

FC Twente Vrouwen in Spanje: twee trainingen, selfie in bad

TRAININGSKAMPDe voetbalsters van FC Twente Vrouwen hebben maandag hun eerste trainingen afgewerkt op het trainingskamp in Noord-Spanje. De koploper van de eredivisie verblijft deze week in de buurt van Girona, in aanloop naar het restant van de competitie.

Twente zag vlak voor het trainingskamp aanvoerster Sherida Spitse vertrekken naar Noorwegen en is hierdoor op zoek naar een vervangster. Twente gaat echter voor kwaliteit en neemt daardoor de tijd om een nieuwe speelster aan te trekken.

De ploeg vertrok zondag met een volledige selectie richting Spanje. Om precies te zijn naar het TorreMirona Golf & Spa Resort in Navata, in de buurt van Girona. Twente zal hier nog tot vrijdag verblijven, waarna het terugkeert richting Nederland.

Volledig scherm
© FC Twente Vrouwen

Zowel maandagochtend als maandagmiddag stond er een training gepland voor de ploeg van trainer Tommy Stroot. De zon brak 's middags door en de temperaturen lagen daarbij rond de tien graden.

Volledig scherm
FC Twente Vrouwen op de eerste trainingsdag. © FC Twente Vrouwen
Volledig scherm
De groep telt in Spanje veel jeugdige spelers, onder wie de pas 15-jarige Ella Peddemors (vierde van links) van Sparta Enschede. © FC Twente Vrouwen

Afkoeling

Na de tweede training was het tijd voor afkoeling in het ijskoude bad. Mooi moment voor een selfie, bedachten de speelsters zich.

2 trainingen✔🇪🇸 #ijsbad #recovery

Een foto die is geplaatst door null (@myrthemoorrees) op

Na 2 trainingen is het tijd voor een koud bad🇪🇸

Een foto die is geplaatst door null (@kikavanes) op

Oefenduel

Dinsdag staan er wederom twee trainingen op de rol. Woensdag reist de ploeg naar Zuid-Frankrijk. Daar staat een oefenduel gepland met Montpellier, de ploeg van voormalig FC Twente-speelster en huidig international Anouk Dekker.