Volledig scherm
© Ron Jonker

FC Twente Vrouwen in tweede helft langs Sparta Praag

ENSCHEDE - De vrouwen van FC Twente hebben woensdagavond goede zaken gedaan in de eerste ronde van de Champions League. In een matige wedstrijd trok Twente tegen het Tsjechische Sparta Praag in de slotfase de winst naar zich toe: 2-0.

Twente trad in de 'eigen' Grolsch Veste aan met de verwachte elf basisspeelsters. Eshly Bakker was weer fit genoeg (zij viel vrijdag tegen Achilles'29 uit met een zware hoofdblessure, red.), waardoor Lineth Beerensteyn op de bank moest plaatsnemen.

Twente speelde zeer slordig en creërde in de eerste helft nauwelijks kansen. De meeste dreiging kwam van de Tsjechen en Twente kwam in de eerste helft ook een paar keer goed weg. De 2.365 toeschouwers beleefden een teleurstellende avond. Ook de aanwezige oud-trainers Arjan Veurink en Ellery Cairo konden nauwelijks genieten op de tribune.

Het meest gevaarlijk was Twente met de hoekschoppen van Siri Worm. Onder anderen Maruscha Waldus en Danique Kerkdijk waren dicht bij met het hoofd, maar kopten beiden over.

Tweede helft
Na rust drong de ploeg van trainer Tommy Stroot wat aan en volgden al snel wat kansjes. Nadat Maruscha Waldus door goed ingrijpen een tegentreffer van Sparta Praag voorkwam, was het Ellen Jansen die na een strakke voorzet van Maud Roetgering de 1-0 voor het inkoppen had. Haar poging ging over.

Na ruim een uur kwam er met Lineth Beerensteyn wat vers bloed in het veld. Twente werd dreigender en het publiek liet zich wat meer horen. Elf minuten voor tijd was het dan eindelijk raak. Een hoekschop van Siri Worm werd eerst door invalster Lineth Beerensteyn op de paal gekopt en vervolgens kon verdedigster Maruschka Waldus via de kluts de bal binnen schieten. Worm was bij het juichen zo enthousiast dat ze zich verstapte en naar de kant moest. De Sloveense Kristina Erman was haar vervangster,

In het slotakkoord ging Twente op jacht naar een tweede treffer en in blessuretijd lukte dat ook nog eens. Nadat Bente Jansen in de ploeg was gekomen voor Renate Jansen was het Jill Roord die een vrije bal in de kruising knalde: 2-0.

Twente gaat zo met een goed gevoel naar Praag. Daar staat volgende week woensdag de return op de rol. De winnaar over twee duels plaatst zich voor de achtste finale.
FC Twente - Sparta Praag 2-0 (0-0).
Scoreverloop: 79. Waldus 1-0, 91. Roord 2-0.
Return volgende week woensdag in Praag.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Lorsheyd, Roetgering, Kerkdijk, Waldus, Worm (81. Erman), Munsterman, Onzia, Roord, Bakker (62. Beerensteyn), E. Jansen, R. Jansen (90. B. Jansen).
Toeschouwers: 2.365.
Scheidsrechter: Huerta De Aza.