Volledig scherm
Maud Roetgering in duel tijdens de thuiswedstrijd tegen Bayern München. © Emiel Muijderman

FC Twente Vrouwen jaagt op primeur tegen Sparta Praag

ENSCHEDE - De voetbalsters van FC Twente treden woensdagavond om 19.00 uur in de eerste ronde van de Champions League aan tegen het Tsjechische Sparta Praag. In tegenstelling tot vorig seizoen is er voor de Tukkers dit keer een favorietenrol weggelegd.

De afsluitende training wordt dinsdagmiddag in De Grolsch Veste afgewerkt, het stadion waar de wedstrijd wordt gespeeld voor ruim 2.000 supporters.

Fieke Hendriks
Trainer Tommy Stroot heeft de beschikking over een vrijwel fitte selectie. Alleen Fieke Hendriks (knieblessure) is niet beschikbaar.

,,Ik heb Sparta meerdere keren aan het werk gezien en wat me vooral is opgevallen, is dat deze ploeg ijzersterk is in verdedigen en maar een klein aantal kansen nodig heeft om een doelpunt te maken'', aldus Stroot.

Jagen op primeur
Aanvoerster Maud Roetgering weet dat het een andere wedstrijd zal worden dan vorig jaar tegen Bayern. ,,Toen hebben we ons volledig aangepast aan de tegenstander, terwijl we nu ons eigen spel kunnen spelen. We hebben nog nooit een wedstrijd gewonnen in het hoofdtoernooi, dus laten we dat dit jaar dan maar eens gaan doen.''