Volledig scherm
© Ron Jonker / Orange Pictures

FC Twente Vrouwen loot tweevoudig winnaar Champions League

NYON / ENSCHEDE - De voetbalsters van FC Twente zijn in de achtste finale van de Women’s Champions League gekoppeld aan de Duitse kampioen VfL Wolfsburg. Twente begint het tweeluik met een uitwedstrijd.

De wedstrijden worden gespeeld op 16 of 17 en 30 of 31 oktober.

Oefentegenstander

Twente oefende de afgelopen jaren al een paar keer tegen Wolfsburg. In 2018 waren de Duitsers in de stromende regen in Oostenrijk met 4-0 te sterk. Afgelopen winter, begin januari 2019, verloor Twente het oefenduel in Duitsland met 5-0.

Volledig scherm
VfL Wolfsburg kon in 2018 vier keer juichen in een oefenduel. Ook in 2019 was de Duitse formatie te sterk: 5-0. Kan Twente in de Champions League wel stunten? © VfL Wolfsburg Frauenfußball

Absolute wereldtop

Destijds zei trainer Tommy Stroot al: ‘‘Wolfsburg is de absolute wereldtop, geweldig dat we daar tegen mogen spelen. Dit soort wedstrijden maakt ons beter.’’

Wolfsburg is tweevoudig winnaar van de Champions League. De Duitsers wonnen de cup in 2013 en 2014. Tevens was Wolfsburg verliezend finalist in 2016 en 2018. Vorig seizoen strandde Wolfsburg in de kwartfinale. Lyon was over twee duels te sterk.

Geschiedenis schrijven

Twente bereikte de achtste finales door het Oostenrijkse Sankt Pölten uit te schakelen. De heenwedstrijd werd met 4-2 gewonnen, waardoor de 2-1 nederlaag in Enschede niets meer uitmaakte. Als Twente ook de achtste finales weet door te komen, schrijft de ploeg van trainer Tommy Stroot geschiedenis. De Tukkers bereikten namelijk nog nooit de kwartfinales. Zowel in 2015 als in 2016 stak FC Barcelona daar een stokje voor.

1Twente sprak na de loting met aanvoerder Maud Roetgering van FC Twente Vrouwen. Beluister het gesprek hieronder. 

Loting achtste finales

Glasgow City  - Brøndby
FC Barcelona -  FC Minsk
BIIK Kazygurt - FC Bayern München
Lyon - Fortuna Hjørring
PSG - Breidablik 
Wolfburg - FC Twente
Slavia Praag - Arsenal
Manchester City - Atlético Madrid

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.