Volledig scherm
© Frank Hillen

FC Twente Vrouwen morst punten in titelstrijd

HENGELO - De voetbalsters van FC Twente Vrouwen zijn er zaterdagavond niet in geslaagd om op eigen veld van Telstar te winnen. Dankzij de late gelijkmaker van Eshly Bakker mocht Twente in de slotfase zelfs nog blij zijn met een punt: 1-1.

Telstar had nog nooit gewonnen in Enschede of Hengelo en leek dat ook in deze editie niet te gaan doen. Twente was namelijk vanaf de aftrap de bovenliggende partij en kreeg al vroeg in de wedstrijd een aantal kansen. Onder anderen Lineth Beerensteyn was gevaarlijk namens de thuisploeg, maar gescoord werd er daaruit niet. Aan de andere kant had Telstar mogelijkheden. Zo raakten de bezoekers zowel de lat als de paal.

Twente kreeg gedurende de wedstrijd steeds meer kansen en de 1-0 leek daarom steeds dichterbij te komen. Toch was het de uitploeg die binnen het uur de 0-1 maakte. Katja Snoeijs schoot raak en maakte alweer haar vijfde doelpunt van het seizoen.

Twente probeerde in de slotfase met Renate Jansen en Bente Jansen de gelijkmaker te forceren. Met succes, want vier minuten voor tijd scoorde Eshly Bakker de 1-1. Twente hoopte in de vijf minuten blessuretijd nog op de 2-1, maar het geluk en de scherpte in de afronding ontbrak.

FC Twente - Telstar 1-1 (0-0).
Score: 58. Snoeijs 0-1, 86. Bakker 1-1.
FC Twente Vrouwen: Lorsheyd, Roetgering, Kerkdijk, Waldus, Erman (78. B. Jansen), Munsterman, Roord, E. Jansen, Bakker, Ellouzi (66. R. Jansen), Beerensteyn.