FC Twente in de wedstrijd tegen AZ
Volledig scherm
FC Twente in de wedstrijd tegen AZ © BSR Agency

FC Twente Vrouwen nadert Ajax na thuiszege

De vrouwen van FC Twente hebben de tweede plek in de eredivisie weer in het vizier. Door de 2-1 thuisoverwinning tegen Ajax is de achterstand op de Amsterdamse vrouwen geslonken tot twee punten.

Anna-Lena Stolze kroonde zich met twee treffers tot woman of the match. En de ene was nog fraaier dan de andere. In de eerste helft rondde ze prima voorbereidend werk van Sisca Fokertsma af met een strak schot. Na rust verdubbelde Stolze de Twentse voorsprong met een boogbal vanuit de middencirkel. Ze strafte daarmee balverlies van international Desiree van Lunteren af en verraste Ajax-keepster Kop, die te ver voor haar doel stond.

Tegentreffer

De 2-0 hield overigens niet lang stand. Marjolein van den Bighelaar tekende na ruim een uur voor de 2-1 en zorgde daarmee voor een spannende slotfase. Bij Ajax kwam Ellen Jansen (ex-FC Twente) nog als invaller binnen de lijnen, maar treffers vielen er niet meer.

Echt lang kunnen de vrouwen van FC Twente niet nagenieten van de zege op Ajax. Vrijdag is het tweede duel om de eredivisiecup tegen PSV. FC Twente verdedigt in Eindhoven een 4-2 voorsprong.