Volledig scherm
Vrouwen Twente © Ron Jonker

FC Twente Vrouwen overtuigend langs ADO

HENGELO - De voetbalsters van FC Twente Vrouwen hebben zondagmiddag in de eredivisie overtuigend gewonnen van ADO Den Haag. In Hengelo zorgden Lineth Beerensteyn, Maruschka Waldus en Eshly Bakker voor een 3-0 eindstand.

FC Twente, dat zich woensdag nog plaatste in Praag voor de achtste finales van de Champions League, kon in Hengelo weer een beroep doen op verdedigster Siri Worm. Zij speelde de gehele wedstrijd. Twente kwam binnen het kwartier al op voorsprong, door een doelpunt van Lineth Beerensteyn. Ellen Jansen, die met een assist bij de 1-0 betrokken was, had vervolgens de kans op de 2-0. Haar schot miste echter scherpte en ging naast.

Ook ADO kreeg kansen en had vlak voor rust zelfs de 1-1 op de schoen. Yvette van der Veen mocht na een handsbal van Maruschka Waldus aanleggen vanaf de stip, maar haar schoot verdween naast het doel.

In de tweede helft werd Twente sterker en scoorde het al snel de 2-0. Eshly Bakker zag haar doelpoging via de keepster van ADO in het doel verdwijnen.

Na de 2-0 was de wedstrijd eigenlijk gespeeld en stond er minder spanning op het duel. Na een aantal wissels aan beide kanten was het invalster Bente Jansen die de assist leverde op verdedigster Maruschka Waldus: 3-0.

Door de zege behoudt Twente de aansluiting met Ajax. Volgende week is het interlandweekend en staat er geen wedstrijd op de rol in de eredivisie.

FC Twente - ADO Den Haag 3-0 (1-0).
Score:
15. Beerensteyn 1-0, 53. Bakker 2-0, 82. Waldus 3-0.
Opstelling FC Twente: Lorsheyd, Roetgering (84. Erman), Waldus, Kerkdijk, Worm, Munsterman, Roord, Beerensteyn (75. B. Jansen), R. Jansen (84. Ellouzi), E. Jansen, Bakker.
Gele kaart: Van der Veen, Pelova (ADO Den Haag), Kerkdijk, Munsterman (FC Twente).

Stand in eredivisie vrouwen (top 4):
1. Ajax 6-18
2. FC Twente 6-15
3. ADO Den Haag 6-12
4. SC Heerenveen 6-8.