Volledig scherm
© Orange Pictures

FC Twente Vrouwen sluit trainingskamp af met stunt tegen Wolfsburg

ALBUFEIRA - De vrouwen van FC Twente hebben vrijdag het trainingskamp in het Portugese Albufeira afgesloten met een keurig gelijkspel tegen grootmacht VfL Wolfsburg (1-1). Invalster Fenna Kalma schoot in de slotfase de gelijkmaker binnen, nadat Twente voor rust op een 1-0 achterstand was gekomen.

Het was voor Twente een weerzien met de tegenstander van afgelopen najaar in de Champions League. Destijds waren de Duitsers nog veel te sterk in eigen huis (6-0) en verloor Twente ook de return in Enschede (1-0). Voor Anna-Lena Stolze was het duel extra bijzonder. Vorig jaar speelde ze nog voor Wolfsburg, nu startte ze bij Twente.

Afgelopen woensdag speelde Twente ook al een oefenwedstrijd. In Lissabon was Portugees kampioen Benfica met 3-0 te sterk.

Bekerduel

De selectie van trainer Tommy Stroot reist morgen weer terug naar Nederland. Daar bereiden de Tukkers zich voor op het bekerduel van volgende week zaterdag, uit bij hoofdklasser Nooit Gedacht. De competitie begint een week later. Zondag 9 februari komt Ajax op bezoek.