Volledig scherm
© Lars Smook

FC Twente Vrouwen stunt in Amsterdam: twee goals Smits

AMSTERDAM - FC Twente Vrouwen heeft vrijdag voor een stunt gezorgd door met 2-1 te winnen bij regerend landskampioen Ajax. De Tukkers verspeelden in de slotfase nog een 1-0 voorsprong, maar vlak voor tijd bezorgde Joëlle Smits, met haar tweede goal van de avond, haar ploeg alsnog de drie punten.

Twente heeft een drukke week achter de rug, met drie wedstrijden in acht dagen. Vorige week vrijdag speelde de ploeg van trainer Tommy Stroot de zware uitwedstrijd bij PSV (3-3) en dinsdag kwam in Hengelo PEC Zwolle op bezoek (4-0).

In het derde duel van deze drukke achtdaagse speelde Twente een zeer sterke eerste helft. Joëlle Smits scoorde voor de pauze met een lob en daarmee moest Ajax in de achtervolging. De Amsterdammers kregen meer kansen en kwamen vlak voor tijd dan toch op gelijke hoogte. Vanity Lewerissa kopte een voorzet vanaf links van dichtbij in het doel: 1-1.

Winnende treffer

Ajax hoopte ook nog de winnende te maken, maar die viel aan de andere kant. Uit de counter kon Joëlle Smits wederom toeslaan. Ze passeerde de keepster en rondde beheerst af: 1-2. ‘’De eerste helft hebben we fantastisch gevoetbald. We hebben verdiend gewonnen‘’, aldus Twente-coach Tommy Stroot.

Ajax - FC Twente 1-2 (0-1).

Score: 43. Smits 0-1, 85. Lewerissa 1-1, 89. Smits 1-2.

FC Twente: Evrard, Van der Wal, Moorrees, Giesen, Wilms, Van den Goorbergh (60. Roetgering), Folkertsma, B. Jansen (90. Stapelfeldt), R. Jansen, Smits, Weerden (69. Blom).